Buurtsport lanceert deze zomervakantie plein toernooitjes

Buurtsport experimenteert deze zomervakantie met pleintjes toernooi. Om de twee weken wordt een voetbaltornooitje georganiseerd, maar ook voor kinderen die zich liever op een andere manier uitleven, is er spelmateriaal aanwezig.

Alle kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen deze zomervakantie komen voetballen op het speelterrein Marco Pololaan, Peltlaan en Amaliapark plein. Op de woensdagen 19  en 26 juli en 2 en 16 augustus, telkens van 14 tot 16u, organiseren wij een toernooitje met korte wedstrijdjes. De sportbegeleiders brengen ook heel wat ander spelmateriaal mee.

Buurtsport-lanceert-deze-zomervakantie-plein-toernooitjes

Voor het voetbaltornooi kunnen de kinderen een ploeg van vijf vrienden vormen. Maar ook als je alleen of met te weinig bent voor een ploeg, kan je zeker deelnemen. Ter plaatse worden gelegenheidsploegen gemaakt. Inschrijven is niet nodig.

Met dit initiatief willen we kinderen de kans bieden te voetballen en hen laagdrempelig nieuwe sporten en spellen leren kennen.   “We willen dat elk kind  de kans krijgt om erbij te horen en plezier te maken. Samen sporten in de buurt is hiervoor de ideale manier. Kinderen krijgen de kans om contacten te leggen en sociale vaardigheden te leren. Zo draagt buurtsport bij aan hun fysieke en mentale gezondheid”, zegt Ali van Buurtsport.

Scroll naar boven