Samen sporten draagt bij aan de gezondheid en biedt een veilige omgeving.

Heel wat jongeren ervaren nog steeds drempels bij het sporten. Om die drempels te verlagen en sport toegankelijker te maken, werkten we samen met diverse sportaanbieders in Utrecht. Er wordt gewerkt op een vlotte toeleiding van jongeren naar sportclubs, betaalbare lidgelden en het toegankelijk maken van sportuitrusting voor iedereen. Buurtsport heeft daarvoor budget beschikbaar gesteld. Sport is een belangrijke vrijetijdsuiting, maar die vrije tijd is niet voor iedereen even toegankelijk. Heel wat jongeren ervaren drempels om te gaan sporten. Die drempels doen zich voor op verschillende terreinen, zoals toeleiding naar een sportclub, toegankelijke lidmaatschapsgelden en betaalbare sportuitrusting.

Een van de acties is de inzet van Buurtsportvrijwilliger Sharon die zich toelegt op de omgevingen Kanaleneiland, Overvecht en Leidsche Rijn. Buurtsport zet ook in op het fysiek en mentaal welzijn van de jongeren en er is speciale aandacht voor meisjes en jonge vrouwen. Om hen aan het sporten te krijgen, worden er activiteiten georganiseerd.

Zodra jongeren in contact zijn gekomen met een sportclub, moeten ook andere drempels overwonnen worden. Buurtsport verzorgt de begeleiding op maat met als doel dat de jongeren deelnemen aan sportaanbod en lid worden van sportclubs.

Samen sporten draagt bij aan de gezondheid 

samen-sporten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven